• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
Beatrice Wicklund

Beatrice Wicklund

FUNKTIONSMEDICIN & NUTRITION

Main navigation

  • OM
    • Om Beatrice
    • Vad är funktionsmedicin?
    • Vad är näringsmedicin?
  • HÄLSOKONSULTATIONER
    • Näringsmedicinsk konsultation
    • Funktionsmedicinsk konsultation
    • Laboratorieanalyser
  • Laboratorietester
  • LEXIKON
    • Näringslexikon
    • Örtlexikon
  • BLOGG
  • SHOP
    • Handla hälsoprodukter
  • Email
  • Facebook
  • Twitter

Funktionsmedicinsk konsultation


Behöver du hjälp med att komma tillrätta med din hälsa? Vill du ta reda på de underliggande orsakerna till dina besvär med hjälp av bland annat laboratorietester och behandla orsaken istället för att bara undertrycka symptomen? Då kan funktionsmedicin vara något för dig. Jag erbjuder funktionsmedicinska konsultationer på mottagningen i Stockholm och i mitt mötesrum online.

BOKA TID

Då funktionsmedicin är ett annat sätt att tänka och arbeta med hälsa än den skolmedicinska modellen, har jag sammanställt lite information som är viktig att ta del av innan du bokar tid.

Om funktionsmedicin

Funktionsmedicin är en vetenskapsbaserad utveckling inom medicinen som bättre tar itu med 2000-talets hälsobehov och kan ses som en brygga mellan skolmedicin och komplementärmedicin. Inom funktionsmedicinen ser man till de underliggande orsakerna till ohälsa, använder ett systemorienterat tillvägagångssätt och engagerar både patient och funktionsmedicinaren i ett terapeutiskt partnerskap. Funktionsmedicinen betonar vikten av en hälsosam livsstil och strävar efter att så långt som möjligt behandla och förebygga uppkomsten av sjukdom genom positiva livsstilsförändringar. Man utgår från att kroppen har en stor självläkande förmåga om den får rätt förutsättningar, vilket den får om man tar bort sådant som hindrar läkning och tillför sådant som främjar läkning. Många nedsatta hälsotillstånd kan förbättras eller läka ut helt med hjälp av vitaliserande kost och individuellt anpassat näringsstöd samt livsstilsförändringar.

Utvärderingsverktygen som används inom funktionsmedicinen inkluderar bland annat omfattande informationsinsamling via frågeformulär och samtal samt olika laboratorietester (t.ex. blod-, urin-, avförings- och salivtester). Att identifiera de underliggande mönster som bidrar till ohälsa är nödvändigt för att kunna utforma en individanpassad behandlingsplan som stödjer kroppens funktioner och underlättar läkning. Här kan du läsa mer om funktionsmedicin.


Vilka klienter jobbar jag med?

De områden som jag jobbar särskilt mycket med är mag-tarmproblem, hormonella obalanser och immunrelaterade orsaker, framförallt nedsatt immunförsvar och autoimmuna sjukdomar, samt olika överkänsligheter (allergier och intoleranser). Genom åren har jag även samlat på mig mycket erfarenhet och kunskap inom andra områden där skolmedicinen har sina begränsningar eller inte räcker till. Funktionsmedicin är dock tacksamt vid de flesta kroniska tillstånd och hälsoobalanser.

De flesta som söker min hjälp har hälsoproblem, men inte alla. Känner du dig frisk men ändå vill få råd om hur du kan optimera din hälsa med kost och kosttillskott samt livsstilsförändringar, så hjälper jag dig gärna.


Funktionsmedicinska verktygslådan

Att jobba med hälsa utifrån ett funktionsmedicinskt perspektiv är lite som att vara en hälsodetektiv, där man kopplar ihop olika ledtrådar för att komma fram till en lösning på situationen. Precis som andra detektiver använder vi en mängd olika verktyg i våra utredningar, inklusive detaljerade frågeformulär och omfattande laboratorietester (t.ex. blod-, urin-, avförings-, saliv- och utandningstest). Att identifiera de underliggande mönster som bidrar till ohälsa är nödvändigt för att kunna utforma en behandlingsplan som ger ett framgångsrikt resultat.

Förenklat kan man säga att jag arbetar i 3 steg:

1) Utvärdering
Genom ett omfattande detektivarbete försöker jag identifiera det underliggande mönster som bidrar till dina symptom och hälsobesvär. Målet är att få en så heltäckande bild som möjligt av dig och din hälsa, för att utifrån denna information sedan utforma en individanpassad behandlingsplan, vars syfte är att stödja kroppens funktioner och underlätta läkning.

För att jag ska kunna få en bild av det underliggande mönster som bidrar till dina symptom och hälsobesvär använder jag mig av olika utvärderingsverktyg, såsom:

  • Frågeformulär och samtal. Genom omfattande informationsinsamling via frågeformulär och samtal tar jag del av din nuvarande situation och historia samt tittar på genetiska, miljömässiga och livsstilsbetingade faktorer som kan påverka din hälsa. Frågeformuläret innehåller bland annat frågor om dina symptom, tidigare behandlingar och sjukdomshistoria, läkemedelsbehandling, kosttillskottsintag, kosthållning, livsstil, miljö, genetik och mycket mer.
  • Observation. Visuella tecken såsom färg- och strukturförändringar på hud, hår, naglar, tunga och slemhinnor, ger en vägledning om kroppens hälsostatus.  Några exempel är utslag på hakan, gropar eller fåror i naglarna, pigmentfläckar i ansiktet, hårbortfall av ögonbryn, generande hårväxt, var din kropp föredrar att lagra fett m.m. Ditt kroppsspråk och hur du kommunicerar, kan bland annat ge information om din neurologiska och hormonella status. Mycket av det jag noterar genom mina sinnen finns även med som frågor i hälsoutvärderingen.
  • Blodprov. Beatrice Wicklund Screening är ett blodprov med utvalda testmarkörer som är behjälpliga i kartläggningen av din hälsa (ingår ej i konsultationsavgiften). Provtagningen görs på utvalda provtagningsställen. Här kan du läsa mer om Beatrice Wicklund Screening.
  • Övriga labbtester. En hörnsten i funktionsmedicinen är “test, don’t guess”, d.v.s. att vi istället för att gissa oss till vad som skapar obalans i kroppen, i den mån det är möjligt tar reda på hur det faktiskt ligger till med hjälp av olika laboratorietester (t.ex. blod-, urin-, avförings-, saliv- och utandningstest). Utöver skolmedicinska laboratorietester tillämpas avancerade funktionsmedicinska analyser. Här kan du läsa mer om laboratorietester.

2) Undervisning
Vi går igenom hur dina symptom kan hänga samman med ditt kostintag, eventuella näringsobalanser och din livsstil samt tittar på olika lösningar som ger dig möjlighet att ta större kontroll över din hälsa och läkningsprocess. Då konsultationstiden är begränsad och för att det inte ska bli för överväldigande med all ny information, tar vi lite i taget och fyller på med mer kunskap allt efter resans gång.

3) Behandling
Du får en individanpassad behandlingsplan bestående av rekommendationer om kost och kosttillskott (näring och medicinalväxter) samt livsstilsråd som t.ex. fysisk aktivitet och stresshanteringstekniker. Vid behov kan jag även hänvisa till andra yrkeskunniga i mitt nätverk, t.ex. läkare, naprapater, osteopater osv.

Behandlingen kan liknas vid en lök där man tar lager för lager. För ett lyckat behandlingsresultat är det nödvändigt att vi lägger upp din behandling stegvis och prioriterar de funktioner som behöver stödjas först, så att näringsupptag och andra funktioner i kroppen ska fungera så bra som möjligt senare. Normalt upplever de flesta av mina klienter att mest förändringar sker i kroppen under de 3 första behandlingsmånaderna.


Bilderna ovan visar delar av olika funktionsmedicinska laboratorietester.


Funktionsmedicinsk konsultation – så här går det till

Sättet som jag jobbar med klienter skiljer sig väsentligt från den skolmedicinska modellen som du kanske är van vid. Läs noga igenom följande information för att bekanta dig med denna process och arbetssätt, innan du bokar tid. Längre ner finns ett avsnitt med kostnader för funktionsmedicinska konsultationer, laboratorieanalyser och kosttillskott samt boknings- och betalningsvillkor.

Som ny klient hos mig är den inledande processen uppdelad i två steg med lika många personliga konsultationstillfällen:

  • Funktionsmedicinsk konsultation Steg 1
  • Funktionsmedicinsk konsultation Steg 2

Varje steg beskrivs mer detaljerat nedan.

Funktionsmedicinsk konsultation Steg 1 – Inledande konsultation

Steg 1 är det första steget för alla nya klienter och omfattas av två delar. Den första delen utgörs av ”inför det första konsultationstillfället”, som är en förberedande del där du fyller i en omfattande hälsoenkät online och förser mig med information om dig och din hälsa. Den andra delen utgörs av ”under det första konsultationstillfället”, som är ett första konsultationstillfälle (Nybesök) med mig.  

Inför det första konsultationstillfället
Innan vårt första konsultationstillfälle vill jag att du fyller i en omfattande hälsoenkät online. Det är viktigt att du lägger ner tid och energi på att fylla i hälsoenkäten, eftersom den är viktig för att hjälpa mig förstå vad som händer i din kropp och orsakar dina hälsoproblem. Det är ganska många frågor att ta ställning till, men också ett utmärkt tillfälle för dig att reflektera över din situation. Mer information hittar du i din bokningsbekräftelse.

Under det första konsultationstillfället
Under det första konsultationstillfället (Nybesök) går vi tillsammans igenom din ifyllda hälsoenkät och kompletterar med ytterligare frågor, för att skapa oss en bild av nuläget. Vi kommer överens om vilka laboratorietester som ska beställas och vilka provtagningar du skall göra. Du får en preliminär behandlingsplan bestående av kostråd, ett enklare kosttillskottsprogram samt eventuellt förslag på livsstilsförändringar, så att du kan påbörja din hälsoresa innan vi har fått tillbaka dina provsvar.

Syftet med kostråden är att återställa kroppen och ge den bra förutsättningar inför den kommande behandlingen samt utvärdera eventuella födoämnesöverkänsligheter. Vid nästa konsultationstillfälle kommer din erfarenhet av dessa kostråd att vara lika betydelsefull som dina provsvar, varför det är viktigt att du implementerar dessa. 

Funktionsmedicinsk konsultation Steg 2 – Case review

När du har tagit dina prover och provsvaren har inkommit är det dags för Steg 2: Case review. Detta konsultationstillfälle sker vanligen 6-8 veckor efter den första konsultationen.

Före vårt konsultationstillfälle granskar jag dina provsvar tillsammans med den information som samlats in i samband med Funktionsmedicinsk konsultation Steg 1. Utifrån denna information tar jag fram ett förslag på individuellt anpassad behandlingsplan bestående av rekommendationer om kost och kosttillskott samt livsstilsråd, som jag presenterar för dig under konsultationstillfället.

Under detta konsultationstillfälle kommer vi också att gå igenom dina underliggande mönster och utlösande faktorer som bidrar till dina symptom. Eventuellt kommer jag att föreslå ytterligare laboratorietestning, men detta brukar normalt vara minimalt, om alls nödvändigt, på grund av den omfattande genomgången av din hälsa i samband med den inledande konsultationen (Steg 1).

Uppföljande konsultationer (Återbesök)

Under din pågående behandling är det nödvändigt med regelbundna uppföljningar, där vi korrigerar din behandlingsplan och eventuellt utför ytterligare provtagningar för att följa upp och förstå hur vi ska stödja din kropps läkningsprocess på bästa möjliga sätt. Här har du också möjlighet att få svar på eventuella frågor om din hälsa eller behandlingsplan, som kan ha dykt upp sedan det senaste konsultationstillfället.

Frekvensen av dina uppföljande konsultationer beror bland annat på ditt hälsotillstånd och hur du svarar på behandlingen. Oftast är det lämpligt att ha den första uppföljningen 4 veckor efter ditt andra konsultationstillfälle (Case review). Därefter brukar det i början av behandlingen vara lagom att ha uppföljande konsultationer med en intervall på 6-8 veckor, för att sedan när din hälsa har stabiliserats något glesa ut dessa successivt. I samband med varje konsultationstillfälle blir du informerad om när jag anser att det är lämpligt att ha nästa uppföljning.

Normalt tar en uppföljande konsultation max 40 minuter. Ibland krävs längre konsultationstid (t.ex. vid genomgång av mer omfattande provsvar) och då har vi en uppföljande konsultation på 60-90 minuter. 

Obs! Det är viktigt att du har regelbundna uppföljningar eftersom den rekommenderade behandlingsplanen endast är avsedd för en specifik tid. Vi vill ju inte överbehandla och på så vis skapa nya obalanser i kroppen.


Konsultation på mottagningen eller online?

De flesta som har lång resväg väljer att komma till mottagningen för en första, inledande konsultation och därefter ha sina uppföljande konsultationer i mitt mötesrum online, vilket är en bra kombination då det största informationsutbytet sker under det första konsultationstillfället. 

Konsultation på mottagningen:
Jag tar emot klienter på kontoret i Hägerstensåsen i Stockholm. Besöksadress Hägerstensåsen är Nutrimentum, Boktryckarvägen 40 NB, 129 33 Hägersten.

Mer information får du via e-post tillsammans med din bokningsbekräftelse.

Konsultation i mitt mötesrum online: Du får en inbjudan till mitt mötesrum via e-post innan konsultationstillfället. Förutom internetuppkoppling, behöver du även ha högtalare och mikrofon i din dator eller smartphone. Har du inte det, kan du köpa ett enkelt headset och koppla in i stället. Jag måste kunna se dig under den första konsultationen, varför det är ett krav att du har en fungerande kamera. Utförligare instruktioner får du via e-post tillsammans med din tidsbokningsbekräftelse.


Behandlingstid

Hur länge du går på behandling beror på ett flertal faktorer som t ex. symptombild och vilka investeringar du är villig att ge din hälsa i form av engagemang och ekonomi. Normalt brukar en obalans ta mellan 6–12 månader att behandla, men det kan ta både kortare och längre tid än så. Ju större och mer omfattande hälsoproblem du har, desto längre tid får vi räkna med att det tar att behandla.

När du är färdigbehandlad hos mig, eller om du av någon annan anledning vill avsluta din behandling, lägger jag gärna upp ett långsiktigt egenvårdsprogram till dig anpassat efter dina behov, för att på så vis undvika att gamla hälsoproblem återkommer. Jag rekommenderar att du gör en uppföljande konsultation cirka 1 gång per år för att stämma av.


Sekretess

Jag tillämpar sekretess och dina dokument förvaras skyddad från obehöriga och tas bort på ett säkert sätt när du varit inaktiv hos mig i 10 år.  Läs även Viktig information för vår gemensamma trygghet.


Frågor mellan konsultationstillfällena

Som medlem i Näringsmedicinska Terapeutförbundet (NMTF) måste jag följa patientjournallagen, vilket innebär att all kommunikation mellan mig och klienten/patienten måste dokumenteras. För att vår patientförsäkring ska gälla krävs också att vi intervjuar våra klienter/patienter ordentligt innan vi ger någon typ av behandlingsförslag. Dessutom måste jag ta del av din journal innan jag kan svara på några frågor, vilket tar en hel del tid i anspråk. Med anledning av detta har jag inte möjlighet att erbjuda kostnadsfri rådgivning kring t.ex. kost, kosttillskott, livsstil eller laboratorietester mellan konsultationstillfällena.

Om du har funderingar angående din behandlingsplan, t. ex. vilka livsmedel du kan äta eller hur du ska inta kosttillskotten, så är mitt tips att du i första hand söker svaren i den skriftliga information du får av mig i samband med konsultationen. Hittar du inte svaren där, så ber jag dig spara dina frågor till vårt nästa konsultationstillfälle, alternativt att du bokar tid för Extra rådgivning. Om dina frågor är relaterade till problem med den rekommenderade behandlingsplanen, så behöver du naturligtvis inte boka tid för Extra rådgivning, utan då är du välkommen att kontakta mig så att jag kan vägleda dig rätt.


Kostnader, betalning och inköp (2020-07-01) 

Funktionsmedicin är inte subventionerad av staten, vilket innebär att klienten själv måste stå för hela kostnaden. Här kan du ta del av de kostnader som följer med en funktionsmedicinsk konsultation och behandling hos mig, så att du kan planera i enlighet med detta. Alla priser som anges nedan är inklusive moms och företaget är godkänt för F-skatt.

Funktionsmedicinska startpaket 

Grunden i den funktionsmedicinska konsultationen är tre olika paket; SMALL, MEDIUM och LARGE. Dessa paket skiljer sig framförallt åt avseende mängden tester som görs.

SMALL. Detta paket ger en god bild över din hälsostatus. Har du IBS-liknande besvär eller sköldkörtelproblem, rekommenderas paketet MEDIUM respektive LARGE.

MEDIUM. Detta paket omfattar alla testmarkörer som ingår i paketet SMALL samt även SIBO, d.v.s. bakteriell överväxt i tunntarmen, vilket kan resultera i IBS-liknande besvär.

LARGE. Detta paket omfattar alla testmarkörer som ingår i paketet MEDIUM samt även jodstatus och toxiska ämnen som t.ex. kvicksilver, kadmium och bly, vilka bland annat kan påverka sköldkörtelns funktion.

Mer information om vad som undersöks genom laboratorietesterna (Beatrice Wicklund Screening plus Övriga labbtester) i de olika funktionsmedicinska paketen hittar du här.

I samtliga Funktionsmedicinska startpaket ingår:

  • Hälsoenkät online (omfattande frågeformulär om din hälsostatus)
  • Nybesök 90 min (första konsultationstillfället)
  • Case review  60 min (andra konsultationstillfället med en grundlig genomgång av dina testresultat och behandlingsplan)

Den totala kostnaden för respektive paket utgörs av tre delar (Konsultation, Screening, Övriga labbtester) och redovisas nedan.


Priserna gäller fr.o.m. 2020-07-01 och tills vidare, med reservation för eventuella prisförändringar från leverantörer av laboratorietester.
Obs! I komplexa fall med lång sjukhistoria och mycket journalanteckningar kan jag behöva ta ut en extra avgift för en del av den tid som läggs på att sätta mig in i fallet. Detta kommer vi i så fall överens om innan så sker.  

Tidsgräns: 4 månader. Tidsgränsen omfattar tiden från det första konsultationstillfället (Nybesök) till och med andra konsultationstillfället (Case review). Tidsgränsen är nödvändig då kroppen och således hälsostatusen tenderar att förändras med tiden, varför tidigare uppgifter och tester kan komma att bli inaktuella i det fall tidsgränsen överskrids. Konsultationerna kan ske i form av ett fysiskt möte på mottagningen eller online. 

Betalning:
– Konsultationsavgiften betalas i förskott mot faktura (betalningsvillkor 10 dagar). I samband med att du bokar Funktionsmedicinskt startpaket får du förslag på tider för ett första konsultationstillfälle (Nybesök). När du bekräftat tiden skickas en faktura på kostnaden för startpaketet.

– Kostnaden för Beatrice Wicklund Screening och Övriga labbtester betalas direkt till respektive leverantör i samband med beställning.

Övrigt:
I din bokningsbekräftelse framgår hur du får tillgång till hälsoenkäten och hur du delger mig dina provsvar från Beatrice Wicklund Screening.

Efterföljande återbesök/uppföljningar 

Konsultationerna kan ske i form av ett fysiskt möte på mottagningen eller online.  Under förutsättning att du inte har omfattande laboratorietester vi behöver gå igenom, räcker det vanligtvis med 40 minuter i detta skede av behandlingen.

Pris: 1490 SEK (40 min), 1990 SEK (60 min), 2890 SEK (90 min)

Efterföljande återbesök/uppföljningar på mottagningen betalas med Swish alternativt kontanter under själva konsultationstillfället. Vid konsultation online betalar du mot faktura.

Extra rådgivning

Om du har enstaka frågor mellan konsultationstillfällena, men inte är i behov av en uppföljande konsultation, så har du möjlighet att boka tid för extra rådgivning på 15 minuter. Rådgivningen sker över telefon och jag ringer upp dig på det telefonnummer som du har angivit i samband med tidsbokningen. Obs! Se även ”Frågor mellan konsultationstillfällena”.

Pris: 490 SEK

Extra rådgivning betalas mot faktura.

Laboratorietester 

En del blodprover görs på svenska laboratorier, men för bästa behandlingsresultat är det nödvändigt att vi även använder oss av de bästa funktionsmedicinska laboratorietesterna som finns att tillgå och dessa tester utförs utomlands. Många av dessa laboratorietester är omfattande och tar tid att tolka.

Kostnaden för de laboratorietester som ingår i respektive startpaket redovisas ovan. Önskar du göra fler tester än de som ingår i ditt valda startpaket, så kommer vi överens om detta i samband med konsultationstillfället. Observera att en extra tolkningsavgift på mellan 500-1500 SEK per laboratorietest (priset varierar beroende på testets omfattning) tillkommer för tolkning av tester utöver de som ingår i de respektive startpaketen. Önskar du göra om något av de laboratorietester som ingår i ditt startpaket för att se hur din hälsa har förändrats under resans gång, så tillkommer ingen extra tolkningsavgift.

Beatrice Wicklund Screening och Övriga labbtester betalas direkt till respektive leverantör i samband med beställning. Du beställer Beatrice Wicklund Screening här. Vid beställning av Övriga labbtester får du en faktura av labbserviceföretaget när jag registrerat din order. 

Kosttillskott

Kosttillskotten som rekommenderas som en del av din individanpassade behandlingsplan är av högsta möjliga kvalitet i fråga om renhet och biotillgänglighet. Kostnaden för dessa kosttillskott ligger normalt på cirka 1300-1700 SEK per månad.

Du har möjlighet, men inte skyldighet, att köpa de flesta kosttillskotten jag rekommenderar via mig i samband med ditt konsultationstillfälle eller vid behov. Du kan även inhandla dina kosttillskott i någon av dessa butiker. Observera att utbud, priser och leveransvillkor kan variera mellan olika inköpsställen.


Bokning, avbokning och ombokning

Min målsättning är att kunna hjälpa så många som möjligt och mina möjligheter att utföra konsultationer är begränsade till vissa dagar och tider. Därför är det viktigt att jag kan planera mitt arbete ändamålsenligt. Förutom den tid jag avsätter under vår konsultation gör jag även ett förberedande arbete för att vår gemensamma tid ska bli så effektiv som möjligt. Jag tillämpar därför strikt nedanstående villkor, vilka du godkänner när du bokar tid för konsultation med mig.

Avbokning/ombokning

Funktionsmedicinskt startpaket inleds med att du i samband med din bokningsbekräftelse för ditt första konsultationstillfälle (Nybesök) får tillgång till en omfattande hälsoenkät online. Påbörjade paket kan inte avbokas, men däremot har du möjlighet att ändra din konsultationstid till ett annat tillfälle.

I övrigt tillämpas följande avbokningsvillkor:

  • Kostnadsfri avbokning sker senast 48 timmar före konsultationstillfället.
  • Avbokning mellan 24–48 timmar före konsultationstillfället debiteras halva konsultationspriset.
  • Avbokning mindre än 24 timmar innan konsultationstillfället debiteras fullt konsultationspris.

Avbokning/ombokning görs via kontaktformuläret eller direkt i mitt tidsbokningsprogram (endast möjligt vid uppföljande konsultationer och i det fall du har bokat tid via mitt tidsbokningsprogram). Du får en bekräftelse till din angivna e-postadress efter genomförd avbokning/ombokning.

Obs! Tidsgräns för Funktionsmedicinskt startpaket är 4 mån och konsultationstillfällen som ej nyttjats under denna period ersätts ej.

Boka tid

Jag erbjuder Funktionsmedicinska konsultationer på mottagningen i Stockholm och i mitt mötesrum online. Då allt informationsutbyte före och efter konsultationen sker via e-post, är det nödvändigt att du har tillgång till en e-postadress. Klicka på ikonen nedan för att komma till min tidsbokningssida. 

BOKA TID

Referenser

Många gånger kan andras erfarenheter vara värdefulla när man skall utforska nya marker. Här kan du ta del av den feedback jag har fått från mina klienter.

Primary Sidebar

NYHETSBREV

Få härliga hälsotips och annat matnyttigt direkt i inkorgen. Inget spam!

Nyhetsbrevet är kostnadsfritt och du kan avregistrera dig närhelst du önskar.

SÖK

Senaste inläggen

Vattenrenare för effektiv vattenrening och ett och gott dricksvatten

Vattenrenare för effektiv vattenrening och ett och gott dricksvatten

Werlabs har lanserat ett Covid-19 Antikroppstest med hög specificitet

Werlabs har lanserat ett Covid-19 Antikroppstest med hög specificitet

Recept på kokosyoghurt – så här gör du hemmagjord yoghurt på kokosmjölk

Recept på kokosyoghurt – så här gör du hemmagjord yoghurt på kokosmjölk

Andningsövningar vid stress och stressrelaterad ohälsa

Andningsövningar vid stress och stressrelaterad ohälsa

Ämnet som kan vara livsviktigt vid hjärtsvikt och statinbehandling

Ämnet som kan vara livsviktigt vid hjärtsvikt och statinbehandling

Följ med till härliga Holistic – livsstilsföretaget som andas hälsa

Följ med till härliga Holistic – livsstilsföretaget som andas hälsa

Annonser

OM BEATRICE

Under mina yrkesverksamma år har jag fått förtroendet att vägleda tusentals människor till bättre hälsa. Med en skolmedicinsk utbildning i bagaget är jag vetenskapligt inriktad, men med ett öppet sinne.
Träffa Beatrice

  • Facebook
  • Twitter

Footer

OM BEATRICE

Under mina yrkesverksamma år har jag fått förtroendet att vägleda tusentals människor till bättre hälsa. Med en skolmedicinsk utbildning i bagaget är jag vetenskapligt inriktad, men med ett öppet sinne.
Träffa Beatrice

Sök

"Den konventionella medicinen vill veta vad som är fel. Funktionsmedicinen vill veta varför."
Läs mer

Få kostnadsfria hälsotips och annat matnyttigt direkt i din inkorg!

Copyright © 2021 Beatrice Wicklund

Integritetspolicy

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen accepterar du användandet av cookies. AccepteraLäs mer