• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
Beatrice Wicklund

Beatrice Wicklund

FUNKTIONSMEDICIN & NUTRITION

Main navigation

  • OM
    • Om Beatrice
    • Vad är funktionsmedicin?
    • Vad är näringsmedicin?
  • HÄLSOKONSULTATIONER
    • Näringsmedicinsk konsultation
    • Funktionsmedicinsk konsultation
    • Laboratorieanalyser
  • Laboratorietester
  • LEXIKON
    • Näringslexikon
    • Örtlexikon
  • BLOGG
  • SHOP
    • Handla hälsoprodukter
  • Email
  • Facebook
  • Twitter

Recept på kokosyoghurt – så här gör du hemmagjord yoghurt på kokosmjölk

21 September, 2018 by Beatrice Wicklund

Detta inlägg kan innehålla affiliatelänkar.

Här kommer tips på hur du enkelt kan göra din egen hemmagjorda yoghurt baserad på kokosmjölk, som är helt fri från både mjölkprotein och laktos. Kokosyoghurt passar bra till såväl frukost som till mellanmål, dessert och att ha i smoothies.

För den som har mjölkproteinallergi, är laktosintolerant, vegan eller av någon annan anledning inte önskar konsumera yoghurt baserad på komjölk eller annan mjölk med animaliskt ursprung, så är kokosyoghurt ett utmärkt val. Kokosyoghurt passar bra till såväl frukost som till mellanmål, dessert och att ha i smoothies.

Här får du tips på hur du enkelt kan göra din egen hemmagjorda yoghurt på kokosmjölk, som är helt fri från både mjölkprotein och laktos. Precis som vid framställning av traditionell yoghurt tillsätter man bara bakteriekultur till kokosmjölken och låter den står framme i lagom temperatur, tills man har en fräscht syrlig yoghurt.

Recept på hemmagjord kokosyoghurt 

För att göra din egen hemmagjorda kokosyoghurt behöver du ha en bra och krämig kokosmjölk som grund, t.ex. Organic Coconut Milk från Santa Maria eller The Creamier Coconut Milk från Santa Maria som är en extra krämig och lite fetare kokosmjölk. Ditt val av kokosmjölk påverkar slutprodukten, så välj en kokosmjölk efter personligt tycke och smak.

Du behöver också probiotikapulver eller probiotikakapslar, t.ex. Propbioplex. Det brukar vara lagom med 1 kapsel probiotika per 2 dl kokosmjölk (du delar på kapseln och använder endast innehållet).

Önskar du smaksätta din kokosyoghurt, så behöver du även ingredienser för det. För en yoghurt med vaniljsmak kan du prova att tillsätta 1 kryddmått vaniljpulver per 3 dl kokosyoghurt, för en yoghurt med lite sting så kan ingefära vara ett alternativ. Du kan även söta din yoghurt med lite honung eller annat sötningsmedel.

Detta behöver du:

  • Kokosmjölk (rumstempererad)
  • Probiotika
  • Ingredienser för smaksättning (valfritt)

Så här gör du:
Det finns en mängd olika metoder man kan tillämpa för att fermentera yoghurt och här kommer vi att fokusera på två fermenteringsmetoder som verkligen fungerar. Innan det är dags för själva fermenteringsprocessen, behöver du först göra vissa förberedelser.

Börja med att blanda ihop kokosmjölk och probiotikapulver i en ren glasburk och lägg därefter på locket lite löst. Locket ska inte vara helt förslutet, utan det är viktigt att det får komma in lite luft. Nu är det dags att påbörja fermenteringsprocessen och här kommer förslag på två olika metoder du kan välja mellan:

1) Låt burken med yoghurtkultur stå varmt (40°C) över natten (10-12 timmar) för att få en färdig kokosyoghurt. Om du väljer denna metod så kan du ställa burken i en ugn som är uppvärmd till 40°C.
2) Låt burken med yoghurtkultur stå framme i rumstemperatur (24-48 timmar) för att få en färdig kokosyoghurt. I detta fall räcker det om burken står bredvid spisen eller på ett ställe där det är lite extra varmt.

När kokosyoghurten har fått en syrlig smak är den färdig att konsumera. Förvara den färdiga yoghurten i kylskåp – den håller sig bra i kylskåp i cirka 3 dagar.

Avnjut kokosyoghurten som den är, eller med bär, frukt, nötter och mandlar. Smaklig måltid!

Category RECEPT

Previous
Andningsövningar vid stress och stressrelaterad ohälsa
Next
Werlabs har lanserat ett Covid-19 Antikroppstest med hög specificitet

Reader Interactions

Primary Sidebar

NYHETSBREV

Få härliga hälsotips och annat matnyttigt direkt i inkorgen. Inget spam!

Nyhetsbrevet är kostnadsfritt och du kan avregistrera dig närhelst du önskar.

SÖK

Senaste inläggen

Vattenrenare för effektiv vattenrening och ett och gott dricksvatten

Vattenrenare för effektiv vattenrening och ett och gott dricksvatten

Werlabs har lanserat ett Covid-19 Antikroppstest med hög specificitet

Werlabs har lanserat ett Covid-19 Antikroppstest med hög specificitet

Recept på kokosyoghurt – så här gör du hemmagjord yoghurt på kokosmjölk

Recept på kokosyoghurt – så här gör du hemmagjord yoghurt på kokosmjölk

Andningsövningar vid stress och stressrelaterad ohälsa

Andningsövningar vid stress och stressrelaterad ohälsa

Ämnet som kan vara livsviktigt vid hjärtsvikt och statinbehandling

Ämnet som kan vara livsviktigt vid hjärtsvikt och statinbehandling

Följ med till härliga Holistic – livsstilsföretaget som andas hälsa

Följ med till härliga Holistic – livsstilsföretaget som andas hälsa

Annonser

OM BEATRICE

Under mina yrkesverksamma år har jag fått förtroendet att vägleda tusentals människor till bättre hälsa. Med en skolmedicinsk utbildning i bagaget är jag vetenskapligt inriktad, men med ett öppet sinne.
Träffa Beatrice

  • Facebook
  • Twitter

Footer

OM BEATRICE

Under mina yrkesverksamma år har jag fått förtroendet att vägleda tusentals människor till bättre hälsa. Med en skolmedicinsk utbildning i bagaget är jag vetenskapligt inriktad, men med ett öppet sinne.
Träffa Beatrice

Sök

"Den konventionella medicinen vill veta vad som är fel. Funktionsmedicinen vill veta varför."
Läs mer

Få kostnadsfria hälsotips och annat matnyttigt direkt i din inkorg!

Copyright © 2021 Beatrice Wicklund

Integritetspolicy

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen accepterar du användandet av cookies. AccepteraLäs mer